RAMEN

Ramen bepalen in grote mate de uitstraling en het karakter van uw huis. Ze zijn niet alleen een sierelement, maar ze hebben ook een doorslaggevende invloed op uw welzijn tussen uw eigen vier muren.

Ramen hebben ook een invloed op de hele sfeer van een kamer. Ook de waarde van uw huis wordt door kwalitatief hoogwaardige ramen hoger. Kortom, juiste "raamarchitectuur" verleent een extra optische waarde aan uw woning.

Grenzeloze mogelijkheden

Creal biedt u een ruime waaier aan materialen, systemen, vormen en kleuren. Dankzij de nieuwste systeemtechniek behoren compromissen met de lichtinval en de warmte-isolatie, evenals op het gebied van esthetiek en design tot het verleden.

Onze raamsystemen combineren kwaliteit, design en innovatie in een bijna grenzeloos aanbod en voldoen vandaag al aan de eisen van morgen. Belangrijke criteria zoals energiebesparing, veiligheid, geluids- en warmte-isolatie, een gemakkelijke reiniging en onderhoudsgemak zijn gebaseerd op een vernuftige spitstechnologie. Schenk een bijzondere sfeer aan uw woonomgeving en geniet volop van het comfort van onze hoogwaardige raamsystemen. Creal heeft door zijn jarenlange ervaring met aluminium, vooral op het gebied van industriële bedrijfs-, kantoor-, handels- en alsook bij openbare gebouwen, een uitstekende knowhow verworven. Want bij dergelijke gebouwen hebben de vereisten op het gebied van belastbaarheid, waardebestendigheid en een gemakkelijke verzorging een rechtstreekse invloed op de rekening van de investering. De vroeger gangbare mening dat aluminium zwakke punten vertoonde op het gebied van de warmte-isolatie en zou lijden onder dooiwatervorming, is allang weerlegd. Dankzij de thermische scheiding van de aluminiumprofielen door isolerende polyamide bruggen kunnen aluminiumsystemen vanzelf mee met andere materialen.

Design

Vooral door zijn optische kwaliteiten kan Schuco aluminium scoren: zijn hoge statische waarden maken uitgerekend bij grote formaten slanke profielen mogelijk en waarborgen zo een maximale lichtinval. Buiten en binnen kunnen verschillende kleuren worden aangebracht, zodat bijvoorbeeld een aan de buitenkant opvallende gevel aan de binnenkant in rustigere kleuren kan worden afgewerkt.

Veiligheid

Ook op het vlak van veiligheid biedt aluminium de beste mogelijkheden om uw have en goed te beschermen. Van uitrustingen met een hogere weerstandsklasse tegen inbraak zijn er tal van opties die in combinatie met de gepaste beslagsystemen en beglazing een maximum aan veiligheid waarborgen.

Materiaal en technologie

Naast de materiaalkeuze is het beslag eveneens belangrijk. Het omvat de beweeglijke delen van het raam die rond de kozijnen voor openslaande ramen de vergrendelingspunten bewegen en die zorgen voor de diverse openingsmogelijkheden, zoals een draai-kantelpositie. Maak bovendien kennis met een wereldwijde nieuwigheid uit het huis van Schüco: het automatische aluminiumraam met de vergrendeling volgens de TipTronic technologie van Schüco: openen en sluiten met een druk op de knop! Wie dit comfort in zijn auto geniet, zal dit zeker ook in zijn eigen huis waarderen.

TipTronic

Wat u bij uw eigen auto kent en waardeert, namelijk de automatisch openende ramen en de deurvergrendeling, bestaat nu ook voor het raam: Schüco TipTronic! Dit is het eerste automatisch vergrendelende raamsysteem dat volledig in de wereld van de domotica past.

TipTronic - Energie

Een automatische raambesturing heeft vooral in kantoorruimten, maar ook in privé-huizen een enorme invloed op het energierendement en het welzijn. Met de verluchtingsfunctie "Nachtafkoeling" kan bij motorisch gestuurde ramen 's nachts, als het buiten kouder is dan in de kamers binnen, koele lucht naar binnen stromen zodat de kamers tot aangename temperaturen kunnen afkoelen. Daarmee wordt het gevoel van welzijn voor de mensen die zich 's morgens in de kamers bevinden, aanzienlijk verbeterd. Bij kantoorruimten betekent dit dat dit gevoel van welzijn de motivatie versterkt en de productiviteit verhoogt. De nachtelijke afkoeling is klimaattechnisch gezien een "natuurlijke" functie en ze is zeer voordelig, omdat ook zonder bijkomende energiekosten (denk maar aan klimaatregeling!) wordt gezorgd.

TipTronic - Veiligheid

Anders dan bij de klassieke automatische ramen, vergrendelt het TipTronic-beslag op meerdere plaatsen en zorgt het daarmee voor een betere bescherming tegen inbraak. Bij geautomatiseerde ramen wordt in de eerste plaats naar de veiligheid gestreefd, want vooral kinderhanden kunnen daarbij snel in gevaar komen. Maar niet met Schüco! Een ingebouwde klembescherming doet het raam automatisch weer opengaan als het systeem bij het sluiten een weerstand binnen het sluitbereik ondervindt. Bovendien is in het systeem een sluitcontrole ingebouwd die u signaleert dat er ramen open gelaten zijn.

TipTronic - Design

Aandrijvingen van de vergrendeling die allemaal volledig in het beslag verborgen zitten, zorgen voor een zuivere uitgelijnde vormgeving en een elegante, globale uitstraling van uw ramen. Ook de kantelaandrijving is onzichtbaar in het kozijn verborgen. Zo zijn smallere, binnenprofielen mogelijk, omdat bij de wandaansluitingen geen rekening moet worden gehouden met scharnierbanden.

TipTronic - Comfort

Met het TipTronic-systeem bezit u het maximum aan comfort in de venstertechnologie. De ver- en ontgrendeling gebeurt in real time en duurt slechts een lutteleseconde. De bediening is bijzonder eenvoudig en intuïtief. U kunt gewoon niets verkeerd doen. Terwijl de kantelfunctie via twee toetsen op de greep gestuurd wordt, werkt de draaifunctie door middel van de intuïtieve bediening van de handgreep, zoals bij een klassiek raam. Er kunnen tot 30 ramen via de groepsbesturing in een groep gebundeld worden en deze kunnen via conventionele toetsen of bus-interfaces bediend worden. Elk individueel raam kan manueel aan de handgreep, in de kamer via een schakelaar of via een domoticasysteem, of zelfs via een gsm of een pda worden bestuurd. Naast het bijkomend comfort is het TipTronic systeem van Schüco de ideale oplossing voor een woning zonder lastige ongemakken, een woning die bovendien gebruiksvriendelijk is voor gehandicapten. Kortom, het systeem biedt de perfecte technologie voor moeilijk bereikbare ramen in alle omstandigheden. Deze prestaties zijn erkend door het Duitse Instituut voor Gerontologie.